Samen mediawijs

Samen sterk voor mediawijsheid

Hilversum Mediawijs streeft ernaar om het aanbod op het gebied van mediawijsheid inzichtelijk te maken, te structureren en te verbeteren. Daarbij is de hulp van scholen zeer welkom en zelfs hard nodig. Jullie weten immers wat nodig is en werkt in de dagelijkse praktijk. Mediacluster Hilversum kan vanuit inhoudelijke expertise adviseren. Een win-win!

Mediawijzer Talkshow én pizza

In het kader van Dutch Media Week organiseert Beeld en Geluid op school op donderdag 8 oktober van 16.00 – 16.45 uur de talkshow Baas in eigen bubbel – óók in het onderwijs, waarin presentatrice Eva Brouwer met deskundigen uit de onderwijssector in gesprek gaat over de rol van data in het digitaliserend onderwijs. Te gast zijn Niels Kerssens, universitair docent media en communicatie aan de Universiteit Utrecht, Jasper Ligthart, adviseur informatiemanagement en ethiek bij Kennisnet en Lobke Vlaming, directeur van Ouders & Onderwijs. Lees hier meer over de talkshow.
Na de talkshow worden Hilversumse leerkrachten uitgenodigd om aan te schuiven bij de pizza sessie om samen de route naar mediawijsheid in kaart te brengen. Zorg dat je erbij bent op donderdag 8 oktober vanaf 16:00 uur.

Enthousiaste leerkrachten en cultuurcoördinatoren gezocht

Ben jij een leerkracht of cultuurcoördinator in het Hilversumse primair onderwijs en vind jij mediawijsheid belangrijk? Meld je dan aan als partner van dit project. Als partner denk je mee over welke structuur en inhoud nodig is voor een route naar mediawijze kinderen in een persoonlijk gesprek. Maar je kunt ook deelnemen aan de Mediawijzer Talkshow tijdens Dutch Media Week.

Meer weten of deelnemen? Neem contact op met Esmee Hickendorff door te mailen naar info@hilversummediawijs.nl.